bhUrbanTrailUtrecht016

Zevende editie Urban Trail Utrecht een groot succes

Paasmaandag 1 april stond in het teken van de zevende editie van de Urban Trail Utrecht. Hoewel er regen was voorspelt, bleef het droog en perfect loopweer voor alle deelnemers. Alle locaties en de enthousiaste lopers maakten het een echt loopfeestje en een hele geslaagde editie.

De start en finish was bij de Stadsschouwburg. Hier kon iedereen om 09:30 uur starten en op avontuur gaan door de binnenstad van Utrecht. Museum Speelklok was de eerste locatie op de route, hier werden lopers aangemoedigd door werknemers en orgelmuziek. Daarna liepen deelnemers door de Winkel van Sinkel naar MAESONS die er een echt feestje van maakten. Met luide muziek en vrolijke toeschouwers werd iedereen verwelkomt en toegejuicht. Ook het gesigneerde shirt van Jurriën Timber was opgehangen, voor het goede doel van de Urban Trail Series KWF loopt nog een doneeractie van MAESONS waarbij de hoogste donateur van de Urban Trail Utrecht dit mooie shirt wint! Doneren kan via www.acties.kwf.nl/fundraiser/maesons/maesons-en-urban-trail-utrecht-voor-kwf. (Deze actie is verlopen en de winnaar is bekend gemaakt)

Na het feestje bij MAESONS, liepen deelnemers naar de Utrechter waar ook weer luid gejuich klonk van gasten op het terras. Hiervandaan werd de route voortgezet naar Tivoli Vredenburg. Dat hebben deelnemers ook geweten, het was namelijk een route met veel trappen. Als kers op de taart stond in één van de zalen een DJ te spelen, dus konden lopers even uitrusten of dansen. Aan het einde van de tour door Tivoli Vredenburg moest er gekozen worden tussen de korte of de lange route. De korte route ging gelijk door naar Hoog Catharijne, terwijl de lange route nog een stukje buiten het centrum liep. Hier werden Molen de Ster, het Stadsklooster en Landhuis in de Stad bezocht.

Via het Centraal Station vervolgde lopers van de lange route de weg naar Hoog Catharijne, waarna ze langs de juichzone van Run2Day kwamen. Gamestate en Olround Utrecht zorgden voor nog meer sfeer. In de ruimte van Olround Utrecht speelden een aantal studenten een potje bowlen, maar zij moedigden vooral de lopers aan met muziek, bier en luid gejubel. In Café DeRat kon iedereen zich nog wagen aan een potje blikgooien om een leuke prijs te verdienen, daarna werd de route weer doorgezet naar de tuin van het Centraal Museum. De laatste locatie van beide routes was natuurlijk de Stadsschouwburg. Ook hier moesten de deelnemers trappen op en af, maar kwamen ze ook ‘behind the scenes’ en op het podium in de grote zaal.

Uiteindelijk moest er nog een kleine heuvel belopen worden voordat de eindstreep in zicht was. Bij de finish kreeg iedereen een laatste high five van Vincent de Sfeerman voordat de medailles in ontvangst werden genomen. Bijkomen kon met een FULFIL reep, een Vitamin Well drankje en een tasje met bites van Picnic. Bij de We Did It wall en het selfieframe van KWF konden nog leuke foto’s gemaakt worden om zo de sportieve ontdekkingstocht voor altijd vast te leggen.

De organisatie is de meewerkende locaties, vrijwilligers, enthousiaste deelnemers én toeschouwers enorm dankbaar. Dankzij jullie sportiviteit en vrolijkheid was de Urban Trail Utrecht een waar loopfeest.

📸 🎥 Houd de komende dagen onze Instagram en Facebook pagina in de gaten, want daar worden in de loop van de week nog veel meer mooie foto’s geplaatst.

Kalender 2024

Kan jij geen genoeg krijgen van de Urban Trail Series? We lopen in nog zeven andere steden dit jaar! De volledige kalender is te vinden op www.urbantrailseries.nl. Zijn wij jou aan de start bij de volgende Urban Trail?

Deel dit bericht

Meer nieuws